KAPPERS

Ik heb iets met kapperszaken. Ook in Nederland kijk ik altijd naar binnen, maar in Nepal was het helemaal erg. Daar is het nog veel leuker dan in Nederland. Nou moet ik er bij zeggen dat de interessantste zaken in Nederland voor mij ook de allochtone kappers zijn. Het zijn exotische wereldjes die er om vragen gefotografeerd te worden. Maar dat is al zo vaak gedaan dat ik het niet nog eens over doe. Maar in Nepal kon ik de verleiding niet weerstaan.

De reden voor mijn fascinatie is deels gelegen in de spiegels: ik hou van spiegelende oppervlakken en fotografeer mezelf of anderen graag via spiegels of anderszins reflecterende media. En waarom dat nou is? Ik kan er allerlei leuke theoretische verklaringen voor fantaseren, maar wat er nou echt de ware reden van is? Ik nie weten.

Opvallend vond ik trouwens wel dat ik geen enkele dameskapper heb gezien. De dames laten zich waarschijnlijk alleen achter gesloten deuren knippen.

groetjes
rené

PS: de eerste foto is van Kathmandu, bij de rest staat het er onder.

Lumbini.

Lumbini.

Patan.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *