KOPEN??????

Je bent een ezel als je iets koopt zonder dat je je goed geïnformeerd hebt. Vooral bij tweedehands-spullen moet je behoorlijk opletten en kijken of er geen verborgen gebreken zijn.

Ik was vaak een ezel. Het hoort misschien bij volwassen worden, maar ik heb nu wandelschoenen gekocht waarover ik me in twee winkels heb laten voorlichten. En ze zitten prima. Het is voor het eerst in mijn leven dat ik zoiets doe.

Ik ga wel nog steeds vaak af op mensen die met overleg iets gekocht hebben. Dan hoef ik niet zelf te gaan vergelijken. Zo koop ik na mijn vakantie waarschijnlijk een fototoestel dat een vriend me heeft aangeraden. Een goede kennis is uitermate tevreden over een ander toestel, dus dat schept wel problemen.

De eerste auto die mijn ouders kochten was een tweedehands volkswagentje, in 1956 of 1959. Zij hadden natuurlijk geen verstand van auto’s en kochten hem in goed vertrouwen van mijn oom die autohandelaar was. Dus je zou zeggen, een betrouwbaarder verkoper dan je eigen broer is nauwelijks denkbaar. Maar het bleek een kreukel.

En nou ik het toch over die volkswagen heb: ik ben in het gelukkige bezit van een beneden-modaal geheugen, maar hoe komt het nou dat ik na 40 jaar nog steeds het nummer weet: TD-50-79.

De wereld is onverklaarbaar.

gegroet
rené


Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *