DAM TOT DAMLOOP

Zijn hardlopers dan echt doodlopers? Het leek me al onverstandig om vanaf het begin voor het peloton uit alleen te gaan lopen, en hij heeft inderdaad niet gewonnen. Hij was zelfs niet de beste Nederlander, dat was Maase die als vijfde binnenkwam. Maar deze Luc Krotwaar kwam dus wel als eerste de IJ-tunnel uit waar ik deze prachtfoto van hem kon maken. Dankjewel Luc.

De uiteindelijke winnaar was Tadesse, een Ethiopiër die de Kenianen dus versloeg. Nou was dat eigenlijk een fluitje van een cent, want hij had al rug-(en buik-)nummer 1, dus hij hoefde het alleen nog even in te vullen. Hij kwam na Luc als tweede de IJtunnel uit, maar wel reeds als aanvoerder van het peloton, dus hij had goede benen vandaag. Dat laat ik dan ook nog maar een keer apart op een foto zien. Dan wordt het ons ook meteen duidelijk: met zulke benen, en als toegevoegde waarde zo’n startnummer, móét je wel winnen.

Enfin, ik was dus op weg naar mijn tuin en heb daar heerlijk de rest van de dag doorgebracht. Zakjes in broeken genaaid voor Nepal.

groetjes
rené

De winnaar aan het begin, net uit de IJ-tunnel.

De Benen.

De latere winnares: Fekuda

Kamiel Maase, beste Nederlander (vijfde op 1,5 minuut).

De recreatieve lopers langs de in aaanbouw zijnde Noord-Zuidlijn. In de verte de IJ-tunneluitgang. Bij alle vorige foto’s stond ik op de brug bovenin beeld.


Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *