IEDER ZIJN EIGEN WEG


Het is niet om deze mensen te kijk te zetten dat ik deze foto plaats: ik vind ze namelijk schattig en hou echt van deze mensen. Ze zijn blij met hun hondje, ze kibbelen wat af in hun leven en drinken en roken waarschijnlijk tegen de klippen op. Grootse visies houden ze er niet op na en waarschijnlijk hebben ze in hun leven niet veel boeken gelezen.

En ze horen er net zo goed bij als iedereen. In hun onbeholpenheid met het leven moeten zij weer heel andere dingen leren dan de gemiddelde lezer van dit weblog belangrijk vindt. Het is een andere weg, maar het is wel HUN weg. Voor als je in reïncarnatie gelooft: ik heb wel eens iemand horen vertellen dat mensen die in vorige levens zeer intelligent waren en daarbij hun gevoel verwaarloosden in dit leven soms verstandelijk gehandicapt zijn om de andere kant van de zaak te ervaren. Of het nou klopt of niet: het is wel een inzicht dat je kunt gebruiken om te voorkomen dat je op mensen neerkijkt.


En de warmte die je bij sommige mensen met een verstandelijke handicap, of zwak begaafde mensen (zoals ik vermoed dat op deze foto staan), tegenkomt vind je bij “normale” mensen zelden in die mate terug. Dus net als van iedereen kunnen we veel van hen leren.

groetjes
rené

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

2 reacties op IEDER ZIJN EIGEN WEG

  1. TheoB schreef:

    Ik denk dat ik weet wat je bedoelt toen ik dit gelezen had. Mijn oud collega( ik ben inmiddels met pensioen) heeft een zoon met down syndroom. Wat een heerlijke en ongeregisseerde jongen is dat . Alles wat hij zegt en doet komt recht uit zijn hart , een heerlijken eerlijk mens. En dat is in de gewone wereld wel eens anders, helaas. Je ziet dat ik nooit een commentaar lever maar ik volg je wel. In dit geval sprak de inhoud mij meer aan dan anders. Groet TheoB

    • renelouman schreef:

      Hallo Theo: een ” oude” post maar nog steeds geldig. Leuk dat je af en toe komt kijken, commentaar hoeft niet maar ik vind dit wel leuk om te weten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *