TOERISTISCHE HOTSPOTS 1


Ook als het slecht weer is kun je plezier hebben. Vooral als je kind bent. En kinderplezier werkt aanstekelijk, de leraren hebben er zo te zien ook lol in. De Oudezijds Kolk, waar deze genomen is, wordt door elke toerist gefotografeerd die er langs loopt. En heel af en toe doe ik dat ook. Maar alleen als er bizondere omstandigheden zijn, zoals gisteren: een lachende boot vol kinderen.

Dat is trouwens ook wel een leuk item voor dit blog: foto’s van toeristische hotspots. Hier vlakbij zijn er meer: zo staat de brug over de Groenburgwal naar de Staalstraat altijd vol met fotograferende buitenlanders: het levert een plaatje op dat erg lijkt op deze foto: een gracht met aan het eind een toren, en in dat geval de Zuiderkerk. Hier ziet u aan het eind de Oude Kerk.


Ik woon tegenover het scheef staande sluiswachtershuisje: ik heb tientallen foto’s van toeristen die elkaar fotograferen terwijl ze daar twintig meter voorstaan en zelf in scheve positie doen alsof ze het huisje rechtduwen. Of tegenhouden om te voorkomen dat het verder zakt. Heel origineel.


Groetjes

rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *