MIJN 500-STE: SLEURHUWELIJK

Als de omgang met je partner dezelfde gevoelswaarde krijgt als het uittrekken van een regenjas, het lezen van de krant of het maken van een kop koffie, wordt het tijd voor een opfriscursus. Misschien heeft Rouvoet nog wat in de aanbieding.

Je kunt dan b.v. leren spelen dat je elkaar niet kent, zoals bij de eerste ontmoeting. Een afspraakje maken op een spannende plaats. Of eens een keer over essentiële dingen praten i.p.v. wie er de kinderen afhaalt bij de tandarts en wie de boodschappen doet. Nou, ja de variatie aan oplossingen is eindeloos.


Of gewoon gaan scheiden natuurlijk. Ik vind dat eigenlijk altijd een raar fenomeen, dat uit elkaar gaan. Ik heb vaak het idee dat er iets niet aan klopt. Dat er een drempel genomen moet worden als een relatie op een dood spoor gekomen is, zodat die op een hoger plan terecht komt. Maar dat de meeste mensen dan uit elkaar gaan omdat ze het vacuüm waarin ze terecht zijn gekomen verkeerd interpreteren. Of niet de moed hebben die stap te zetten naar een intensivering, maar in het bekende behoeftepatroon blijven hangen. Om het bij elke nieuwe relatie weer mis te zien gaan op hetzelfde punt. Mensen leren langzaam.


Dat kwam bij me op toen ik deze foto bekeek die ik vanmiddag heb gemaakt. Overigens was ik een agent aan het fotograferen die een verkeerd geparkeerde vrachtwagen aan het bekeuren was en liepen deze mensen daarbij in de weg. Ja je moet soms een beetje geluk hebben. Mijn mooiste foto óóit was van een vrouw en twee kinderen die voor mijn lens kwamen toen ik een gebouw aan het fotograferen was. Ik hou ontzettend van dit soort toevalligheden.


Nog zo’n toevalligheid: naar aanleiding van de 700-ste van Zilver, vandaag, ben ik eens gaan kijken hoeveel ík er gemaakt heb. Dit blog blijkt mijn 500ste VKblog te zijn!!!!!
Mijn eerste VKblog was “Foto elke dag uit mijn raam”, dat kwam tot 381. Toen ben ik een nieuw VKblog begonnen, dit “Dagboek van een fotogek”, en deze bijdrage is nummer 119. Samen dus 500 VKblogs, waarvan acte.

Groetkins
rené

P.S. Voor die “mooiste foto”: klik op de linklijst hiernaast op “mijn andere blog”, dan dáár op “oktober 2006” in de rechterkolom en dan doorscrollen naar de bijdrage “één jaar geleden”.
Ik krijg hem helaas niet rechtstreeks gelinkt.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *