COLORADO KEVERS verzamelblog Pieterpad

Onderweg naar Sleen raakten we aan de praat met deze landbouwer. Toen ik vroeg wat hij aan het doen was zei hij dat hij Colarado-kevers aan het verzamelen was. Dat zijn beruchte veelvraten die het op aardappelloof voorzien hebben. Hij had de aardappels gepoot op een klein perceeltje, zo’n vijftig bij tien meter, waarschijnlijk voor eigen gebruik. Omdat het relatief zo’n klein stukje was kon hij de kevers handmatig verwijderen, op grote oppervlakken is dat natuurlijk onmogelijk. Hoewel er dan andere methodes zijn dan maar meteen met gif te gaan spuiten, heb ik laatst van een deskundige gehoord.

Ik vroeg of ik zijn potje mocht fotograferen, en dat mocht (foto 2). Het zijn mooie beestjes. En ze volgen gewoon hun natuurlijke aandrang. Pech dat wij die aardappels ook lusten.


Ik heb hem maar niet gevraagd wat hij er mee ging doen. Misschien laat hij ze, net als ik met mijn slakken (ondertussen 1175), een stuk verderop weer vrij. Maar aangezien er overal aardappelvelden zijn in die omgeving denk ik dat eigenlijk niet. Of hij moet een hele vervelende buurman hebben natuurlijk. Maar daar leek hij me te aardig voor, om zoiets te doen.


We hadden zo’n leuk gesprek, over klimaatverandering o.a., dat ik de richting ervan niet wilde vertroebelen met de vraag of ik hem mocht fotograferen. Dat heb ik dus tijdens het praten vanuit de heup gedaan, zonder dat hij het kon merken. Van afstand en erg uitvergroot dus, maar ik ben ervan overtuigd dat hij het niet erg had gevonden.


BEMINDER GELOVIGEN

WERELDDIERENDAG

HET PIETERPAD 1

KNUFFELEN

GREBBELINIE: BEESTACHTIG

 

 

groetjes
rené

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *