AANTREKKINGSKRACHT

Hoe minder natuurlijke vijanden je hebt hoe mooier je je kan optutten denk ik wel eens. Dat gaat op voor dieren, maar dat geldt ook voor mensen. Als je b.v. homo bent en je woont in De Baarsjes in Amsterdam dan zou ik iets neutraals aandoen. Spijkerbroek van H&M en een regenjasje van V&D, en beslist geen D&G en zeker geen pakken van Versace. Maar misschien hoef je daar helemaal geen homo voor te zijn. Het is misschien niet zo’n goed voorbeeld want als je pakken van Versace draagt ga je niet in De Baarsjes wonen natuurlijk.

Die Ibis die ik fotografeerde komt kennelijk niet op veel menulijsten voor, want hij houdt van opvallen. Of het moest zijn dat sinds hij in Artis zit, waar ik hem op de korrel nam, hij gaandeweg roder is geworden toen hij er achter kwam dat de oppassers niet bloeddorstig waren. Maar dat lijkt me toch wat ver gezocht. Ik hou het erop dat hij in de streek waar hij vandaan komt weinig vijanden heeft.


En waarom willen ze graag pronken als dat kan: natuurlijk de sexueel getinte aandacht van een ander diertje vangen. Als ik soms zie hoe mensen zich kleden fantaseer ik daar soms een bijpassende wederhelft bij. Maar soms lukt dat echt niet. Hierbij moet ik meteen denken aan een man die ik vorig jaar in Parijs fotografeerde. Misschien past er de menselijke variant van de rode Ibis bij, valt me plotseling te binnen. Hoewel de Ibis er wel erg wijs uitziet. Maar die heeft weer geen geld, dus dat compenseert misschien aardig.


Vaak zie je echter ook stelletjes waarvan de helften er even buitenissig uitzien. Daar is het dus gelukt. Dat ga ik eens in een volgend blog onderzoeken. Eerst dit.


groetjes


rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

2 reacties op AANTREKKINGSKRACHT

  1. Wim Brom schreef:

    René,

    De Ibissen kleuren aan de hand van de voeding die ze krijgen.
    Ik denk dat ze in Artis veel garnalen eten! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *