STRALING 1 verzamelblog

 

 

Middels dit blog ga ik u regelmatig op de hoogte houden van een intense menselijke ingreep in het milieu waarvan ik de gevolgen aan den lijve ondervind en waarvan ik de afloop niet voorzie: STRALING.

Ik heb een parttime baantje als receptionist bij een zorginstelling, gemiddeld 16 uur per week in diensten van 4 of 6 uur. Daarvan kan ik dankzij de O.R.T. die ik krijg omdat ik óm het weekend op vrijdag zaterdag en zondag werk, nét rondkomen. Een relaxt baantje in een leuke buurt, ik heb het erg naar mijn zin. En elke dienst kom ik met hoofdpijn thuis.!!! Als ik vijf dagen achter elkaar gewerkt heb ben ik tot niks meer in staat.

En dat vond ik heel vreemd. Ik had al een vrij vast vermoeden dat de werkplek niet gezond was en dan met name omdat ik op 1 meter afstand van 16 dect-telefoonhouders zit. Dat vermoeden werd kortgeleden accuut zekerheid. Ik begon plots de straling te voelen en waar die vandaan kwam: van de dects dus. Dects zijn draadloze telefoons waarvan de houder 24 uur per dag pulsen uitzendt( zie www.milieuziektes.nl). Waarschijnlijk hebt u er ook een in uw huis staan. Een paar weken terug werd het bijna ondraaglijk en voelde het levensbedreigend aan. Ik begon nu ook de straling van de zendmasten in de stad te voelen. En wat erger is: ook die van de zendmasten die mijn huis instralen.

Gisteren fietste ik door de stad en keek ik elke keer als ik straling voelde omhoog in de richting waar ik die vandaan voelde komen: elke keer was het raak. Nou staan die dingen op veel gebouwen in de stad, maar toch.

Omdat ik ook niet zo lang meer achter de computer kan zitten, hoewel ik een LCD scherm heb, schrijf ik dit stukje in klad in mijn tuin. Zelfs hier, in mijn paradijsje, voel ik de straling als een licht pijnlijke druk in mijn hoofd.

Om 15.30 u. moet ik gaan werken, de eerste dag van vijf dagen. Wij hebben een speciale ARBO-medewerkster en die was ontvankelijk voor mijn verhaal. De dects komen achter een klep die met speciale isolerende verf wordt bestreken. Ik hoop dat het vandaag klaar is, ze zet er vaart achter maar die dingen gaan over het algemeen erg langzaam, vooral als het een onbekend probleem betreft.

Hoewel ik hier niet alleen mee bezig wil zijn en dus ook andere “gewone” blogs wil plaatsen zal dit onderwerp hier toch regelmatig terugkomen.

Dingen overkomen je niet voor niets. Ik leer hier al een hoop van, en heb ook al gedachten waarom dit nu bij mij gebeurt. Ook hier kom ik nog op terug.


UMTS-MASTEN

ONZICHTBARE VIJAND RUKT OP

groetjes
René
PS: de foto’s zijn net vanaf mijn woning genomen

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *