FAZANTENHOF

 

 

Gelukkig zijn er bij deze brand geen doden of gewonden gevallen, dus durf ik wel te schrijven dat ik de resten van Restaurant de Fazantenhof in Hollandsche Rading erg fotogeniek vind. Het is natuurlijk een drama voor de eigenaar: hij was bezig het restaurant klaar te maken voor de kerstdagen, de versiering was voor een deel al aangebracht. Op een van de foto’s ziet u de kerstman liggen, naast een doosje sigaren.

Het zijn Kieferiaanse foto’s. Ik weet verder niks van Kiefer af, alleen dat hij een immens groot schilderij heeft gemaakt van een ruineuze zaal van een gebouw waarmee hij, als ik me niet vergis, refereert aan de bombardementen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het hing vaak in het al jaren wegens verbouwing gesloten Stedelijk Museum van Amsterdam, eigen collectie.

Ik kwam er vandaag voor de zoveelste keer langs en besloot het nou maar eens te fotograferen. De brand woedde in de ochtend van 6 december: een misplaatst Sinterklaascadeautje voor de eigenaar dus. Om 6 uur werd hij ontdekt door het personeel, in de keuken. Hij was om 11.00 uur pas onder controle, las ik op de brandweersite, vanwege een verlaagd dakbeschot dat de brandwering omzeilde en zo tussen de plafonds door kon vreten.

2-12-2014:IK HEB NOG MEER POSTS GEPLAATST OVER DIT RESTAURANT, IK KWAM ER REGELMATIG LANGS, VANDAAR:

STOF ZIJT GIJ, EN……

DE FAZANTSNHOF, HET VERVAL SCHRIJDT VOORT

STRENG VERBODEN TE BETREDEN

DE NATUUR NEEMT HET OVER

VERVAL

DE PRINCIPES VAN VERHAGEN

STOF ZIJT GIJ…

Groetjes
rené

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *