STEVEN HAWKINS

 

Vandaag was op het journaal een item met Steven Hawkins in de hoofdrol. Hem werd de kans gegeven zich even in gewichtloze toestand te begeven om zich zo lichamelijk net zo vrij te voelen als hij in zijn geest al jaren is. Dat deden ze door hem in een vliegtuig te zetten en daarmee dan een enorme duikvlucht te maken. Ik vond het fascinerend om te zien. En van hem zelf te horen, via zijn computerstem, hoe hij ervan genoten had.

Het is een beetje het effect dat je voelt als je met volle snelheid een verkeersdrempel neemt. Of wanneer je in een achtbaan op de kermis met vliegende vaart omlaag duikelt. Ik heb het een keer in Hamburg meegemaakt: letterlijk loodrecht naar beneden. Ik kon zelfs niet meer schreeuwen van angst. Toen heb ik me voorgenomen nooit, maar dan ook nooit meer in een achtbaan of andere heftige kermisattractie te gaan zitten. In dat vliegtuig moet dat ook behoorlijk eng zijn geweest, maar ja, als je zo’n lichaam hebt als Steven Hawkins ben je nergens bang meer voor.

De man op de foto van vandaag is niet in gewichtsloze toestand, maar hij zweeft in zekere zin tussen hemel en aarde. Hij heeft geen hoogtevrees, mag ik aannemen. Maar als hij dat wel zou hebben, heeft hij een sterk karakter.

groetekus
rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *