DE BEZETTING

 

Tot mijn verbijstering waren ze donderdagavond al bezig stukken stoep te claimen voor koninginnedag. Volgens mij is het nog nooit zo vroeg begonnen, waarschijnlijk omdat de weersverwachtingen goed zijn, de economie tiereliert en men tegenwoordig als een bok op de haverkist van zijn eigen belangetjes zit.

Vorig jaar ben ik na een aanvankelijke poging leuk mee te doen halverwege de Vijzelgracht bijna in paniek de menigte ontvlucht om via een lange maar stillere sluipweg mijn huis te bereiken. Als ik me goed herinner tenminste. Vanuit mijn woning ziet het er daarentegen altijd wel gezellig uit. Dan kan ik de hysterie op een afstandje gadeslaan en er leuke foto’s van schieten, zonder dat ik het gevoel heb dat ik door de menigte wordt verzwolgen. Want de gekte is erg fotogeniek, dus over koninginnedag heb ik tegenstrijdige gevoelens.

De stoep ziet er na het feest nog lang bezet uit, alhoewel ze de tesa-tapes er wel vrij snel weer af peuteren. Daar heb ik vorig jaar op mijn uit-mijn-raam-blog geloof ik nog iets van laten zien.

Enfin, vandaag dus een foto van de koninklijke bezettingsmacht.

groetekus
rené


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *