APRILFEESTEN

 

Vanaf woensdag 25 april vinden de aprilfeesten weer plaats op de Nieuwmarkt: het party-seizoen is weer geopend. Om 15.30 u. gaat de zaak van start met een Zweeds kinderfeest met Emil. Waarom Zweeds in hartje Amsterdam? Astrid Lindgren is precies ongeveer honderd jaar geleden geboren. Dan gaat het verder met optredens op een buitenpodium, en in een aantal tenten zoals de Bogentent en de Oranjerie. Het is een elk jaar terugkerend kleinschalig buurtgebeuren waar ook wat toeristen op afkomen maar dat door zijn ouderwetse aankleding en bewuste traagheid een verademing is tussen al het grootschalig entertainment-geweld van tegenwoordig. Het is zo bescheiden van opzet dat de zaterdagse boerenmarkt op het plein gewoon doorgang vindt.
Ik roep u dan ook allen op: kom niet!
Misschien als uitzondering de Singles Night in de Torenkamer. Daar kan iedereen zijn of haar favoriete single mee naartoe nemen die dan door gastheer DJ MegaRolf gedraaid wordt.
Of op vrijdag 27 april de band PureXXX, een oudere jongerenband.
Op zondag 29 april vindt dan het buurtontbijt plaats, waar je van tevoren voor moet intekenen en dat 5 euries kost, maar dat is dan echt alleen voor buurtgenoten. Vorig jaar heb ik daar pas voor het eerst aan meegedaan, en degene die me overhaalde dat te doen is inmiddels overleden. Ik weet niet of ik het trek er nu weer aan mee te doen. Het was Aafke Mebius, een buurticoon, ik mis haar nog vaak.
En dan natuurlijk koninginnedag met om 15.00 u. de 4tuoze Matrozen!!!!

Ik liep er vandaag langs om 12.15 u. en om 17.45 u. en heb een aantal foto’s op ongeveer dezelfde plek gemaakt.

groetekus
rené

5,5 uur later vanaf ongeveer dezelfde plek

12.15 u.

En nu is het vloertje af: 17.45 u.

De losse spullen, 12.15 u.

Al bijna klaar: 17.45 u.

De andere kant op gefotografeerd : 12.15 u., 17.45 u., maandag dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag , zaterdag, zondag, maandag, dinsdag……..

 


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *