PEEPDANCE

 

De peepshow als kunstvorm, ik moet er nog aan wennen. Tot mijn schande moet ik erkennen dat ik nog nooit een peepshow heb gezien. Ik ervaar dat als een gebrek aan opvoeding, maar je bent nooit te oud om te leren dus daar ga ik subiet wat aan doen. Martin Bril schreef er een hilarisch stukje over in de papieren Volkskrant, maar die hoefde dan ook geen inhaalslag te plegen: hij kende het fenomeen al uit eigen ervaring. Ik val zelf meer op mannen en kan daardoor waarschijnlijk de show beter op zijn kunst-kwaliteit beoordelen: ik word immers niet afgeleid door lagere lusten bij het bekijken van de capriolen die de dames op hun ronddraaiend podium verrichten. Ik denk eigenlijk dat ballet wel de meest verwante discipline is. Daar houd ik erg van, dus waarschijnlijk kan ik peepdance ook wel waarderen.
Er was een tijd dat iedereen vond dat Karel Appel kindertekeningen maakte: dat was toch geen kunst. Daar moest ik aan denken toen ik over deze afgrijselijk ondergewaardeerde kunstvorm las. Het is misschien een goed idee om in het vernieuwde Stedelijk Museum een peepruimte in te richten, maar tegen de tijd dat dat weer open gaat is het misschien alweer een achterhaalde kunstvorm.
Graffiti werd trouwens in het begin ook als gekladder gezien. Dat is tegenwoordig ook wel anders. Momenteel wordt de houten muur óm het tijdelijke Stedelijk Museum ( bij het C.S.) van graffiti voorzien door duurbetaalde kunstenaars. Ik kwam er vandaag toevallig langs want ik moest iets afgeven op Wittenburg en bleek langs de Dijkgracht naar het Oosterdokseiland te kunnen fietsen: er lag opeens een brug. Ik verbaas me elke keer weer wat er allemaal verandert als ik even niet oplet. Wat moet dat zijn als je hier een aantal jaren niet geweest bent: je herkent alleen de binnenstad van Amsterdam want die grachtenpandjes blijven wel staan.
groetekus
rené

PS: de twee kunstenaars. Hoe die zwarte dat voor elkaar krijgt: geen spatje!

In de buurt wordt veel gebouwd, o.a. de Nieuwe Bibliotheek, en die inspireerden de kunstenaars tot de mannen met de helmen.

Niet alles uit het hoofd: het voorbeeld hangt ernaast. Beetje vaag want vanaf de andere kant van het water genomen.

schoolgirls


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit het VK-blog geimporteerd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *