Foto elke dag UMR 373 toegift 9: HONDS………


Ja wat wil ik op mijn één na laatste blog nog laten zien? Mooie foto’s die ik niet geplaatst heb, of toch een thema? Ik heb zóveel mooie foto’s over dat het een rommeltje zou worden ze allemaal te laten zien zonder daar een lijn in aan te brengen. Ik kies voor een gemakkelijker weg: een thema. Dat zoekt trouwens ook een stuk sneller. Wat mij frappeert is dat ik altijd kinderen of honden fotografeer als ze voor mijn lens lopen. Waarschijnlijk spreekt het rechtstreekse, het onopgesmukte, het onbedorvene me aan. Hoewel het bestudeerde gedrag van opgedofte dames ook een onuitputtelijke bron van genoegen was dit jaar. Ik fotografeer trouwens liever dames dan heren, daar ben ik tot mijn eigen verbazing dit jaar achter gekomen. Ik snap ineens al die homosexuele damescouturiers een stuk beter.
Uiteindelijk kies ik voor honden, tenslotte staat er op de foto boven dit blog ook een hond. Au fond is dit dus eigenlijk een hondenblog. En dat bedoel ik dus in positieve zin. We moeten maar eens af van het gebruik van het epitheton “hond” als we iets negatiefs bedoelen. Laten we b.v. “hondenweer” niet meer gebruiken als we het over vies weer hebben. Het is n.l. heel erg fijn om in Nederland een hond te zijn. Kijk als bewijs daarvoor maar naar de volgende foto’s. Je hoeft als hond b.v. zelf nooit voor vervoer te zorgen, je baasje is je taxi: voor of achterop de fiets, in een fietstas, rollator, kinderwagen of bakfiets, zelf hoef je je niet druk te maken om ergens te komen. En als je poepen moet hoef je je gat niet af te vegen en je “baasje” ruimt de troep voor je op. Je kunt in Nederland beter hond zijn dan illegaal. Dus als het stormt en regent en koud is : dat is “illegalenweer”. En van “hondenbaan” moeten we ook af, die noemen we voortaan gewoon “illegalenbaan”.
Als ik nog een keer als mens terug moet komen, dan graag in een ander land dan Nederland. Maar als ik het niet goed heb gedaan en als hond moet reïncarneren, dan heel graag hier. Nederland is een land voor honden, Holland is een hondsland! Hoewel ik dan wel elk jaar de stuipen krijg met Oud en Nieuw: dit jaar hebben die Hondslanders knallers die op granaten lijken, het is niet normaal meer. En de verspilling van geld en de luchtvervuiling die dat allemaal teweeg brengt is hemeltergend, om van de vogelstress maar niet te spreken. Maar daarover gaat als het goed is mijn allerlaatste blog: tot morgen dus.
groetjes
viktorrené.

Ik ben zijn allerliefste baby!

En ik ben er zó uit.

En nog gestoffeerd ook.

Ik hoef niet eens een helm op!

Voorop zie je echt meer, dat arme kind krijgt een scheven nek zo.

Die andere kant is véel mooier.

Je hoort echt bij het gezin.

Lekker mandje hoor, precies mijn kleur!

Zo hoort het!

We zijn met zijn vijven.

En dit is dus voortaan illegalenweer!

Och, hij wil het zo graag, dus ik dacht: waarom niet?
Het is zo’n lief clowntje!

Dat doe ik voor hem hoor, anders verveelt hij zich zo.

Ik ben zijn beschermengel, al heb ik geen vleugels.

Baasje begrijpt het nog niet, geloof ik: ik wil naar links!

En als ik niet wil dan wil ik niet, daarmee basta.

En als je niet doet wat ik zeg heb ik nog andere middelen.


Precies één jaar geleden...

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *