Foto elke dag UMR 337: Zetels


En wie zie ik daar op die rode tandem voorbijkomen, een dag na de verkiezingen? Juist! Vóórop, in het rood natuurlijk, de SP jongere, achterop, natuurlijk in het zwart gekleed, de PvdA jongere. Jammer dat hun voormannen het niet voor elkaar kregen om vóór de verkiezingen op die rode tandem plaats te nemen, je ziet de gevolgen: vier zetels zomaar bij het grof vuil gezet. Die worden zo door een slimmerik met weinig geld meegenomen. Maar ze hadden mooi in de tweede kamer kunnen staan, naast al die andere rode zeteltjes. Niet dat er dan een links kabinet was gekomen: Nederland is niet links, nooit geweest ook. Van de ene kant jammer, van de andere kant: er moet nu eens een keer echt samengewerkt worden. En het zou zo leuk zijn als dat nou eens van harte ging, vanuit het besef dat we allemaal elkaars medemens zijn, dat het voor rijk en arm het leukst is om in een land te wonen waar iedereen het naar zijn zin heeft. Daarvoor hoeft niet iedereen die arm is rijk te worden: je kunt ook heel gelukkig zijn met niet al te veel geld. Maar dan wel met het besef dat de wet van de jungle niet voor mensen opgaat. Mensen zijn geen dieren.
Trouwens, leuk dat er mensen zijn die voor de dieren in de kamer zijn gekomen, om voor de dieren een eind te maken aan de wet van de jungle (=de marktwerking, het vlees moet goedkoop “geproduceerd” i.v.m. de concurrentie). Nou nog een Partij voor de Mensen. Of heeft die zojuist al gewonnen?
Groetekus
viktorrené

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *