Foto elke dag UMR 314: atmosferisch


Verbazingwekkend hoeveel verschillende atmosferen je op één dag vanuit één punt als fotograaf kunt vangen. Dat maakt de keuze er niet eenvoudiger op. Maar toch ook weer wel want je kunt er ook voor kiezen géén keuze te maken. Dat heb ik nu dus gedaan. Wel de mooiste er uit gepikt natuurlijk, maar niet één foto gepakt waar je dan je fantasie op los laat, maar een stuk of tien die vooral met elkaar gemeen hebben dat ze vandaag en vanuit hetzelfde punt gemaakt zijn.
Vanochtend was het donker en nattig en echt herfst, zelfs in de stad is die nu doorgedrongen. Dat zie je terug aan de spuiter van foto één die vooral bladeren op een hoop spuit (met af en toe een naald, condoom of pizzadoos ertussen). Zo nu en dan hoost het flink, op foto twee moeten de vroege werkers daar doorheen. Gelukkig was het om vijf voor acht droog toen ik mij in het arbeidsproces mocht storten. Op foto drie vindt een bijzondere ontmoeting plaats: geilheid op het eerste gezicht. In de kiem gesmoord, dat wel: de baasjes zagen niks in elkaar, anders had het nog heel wat kunnen worden. Maar je kon al van tevoren zien aankomen dat het een Romeo en Julia verhaal zou worden: hij een beetje shabby, zij dik in het maatschappelijk succes en de centen. En dat verschil is ook aan de honden te zien.
De alternativo op zijn speedy bakfiets heb ik nog nooit met een kind gezien, wel met zijn vriendin. De oma op foto vijf waait haast het trappetje op en de jongen op foto zes ligt lekker in het inmiddels doorgebroken zonnetje te blowen, terwijl opa en oma van foto zeven samen ook een lekker spulletje uit een groen flesje nuttigen.
Het wereldleed neemt hand over hand toe, het weer breekt record op record, we krijgen opnieuw vier jaar Balkenende alsof hij met de commercialisering van de zorg tot en met de huren al niet genoeg ellende heeft veroorzaakt, maar de meisjes op foto acht zingen over een lief konijntje dat een vliegje op zijn neus had. Gelukkig, denk ik dan, nóg is alles niet verloren. De politieagent op foto negen houdt in de gaten of ze de verdiensten wel keurig in de boekhouding opnemen zodat er geen belasting ontdoken kan worden, en de vrouw op foto tien zit inmiddels met een kind met natte voeten.
Zo, dat was de laatse dag van oktober, november here we come.
groetekus
viktorrené
PS: ik zie net dat de vrouw op foto tien in de verte ook op foto twee staat.

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *