Foto elke dag UMR 313: Easy Rider


Vaak komt hij hier langs en elke keer is het mis: bewogen, andere fietsers in de weg, te laat gezien en ga zo maar door. Dus vandaag, nu hij redelijk gelukt is ( ik hoefde alleen maar twee benen weg te halen), is de keus niet moeilijk. De eerste associatie is natuurlijk die met de gemotoriseerde tweewieler uit de jaren zestig: easy rider. Waarschijnlijk is het ontwerp hierop gebaseerd. Ik weet niet of het lekker rijdt maar het ziet er wel heel relaxt uit. Alleen, je moet wel een grote box of een schuurtje hebben, want dit gevaarte zomaar voor je huis neerzetten lijkt me niet aan te raden. Hoewel, zo’n in het oog springend ding steelt een junk niet, want dan valt hij zelf ook nogal op tijdens het aanbieden ervan op de Grimburgwal. En wie koopt er nou zoiets van een junk, je bent zo getraceerd want met een ander kleurtje en een ander zadel red je het deze keer niet.
Parkeren in de stad lijkt me ook geen sinecure. De gewone rekken en de nietjes kun je wel vergeten. Misschien gebruikt hij hem voor een vast traject, van zijn huis naar zijn werk, alwaar een binnenplaatsje is. Maar hij is net genomen, 14.00 u., en dat is niet echt een tijd om naar je werk te gaan, of hij zou vroege avonddienst moeten hebben. Misschien zit hij in het onderwijs en is hij op weg naar huis.
Dus je mag dan wel relaxt kunnen fietsen, er kleven toch ook wat stressfaktoren aan. Hoe dan ook, het is een prachtexemplaar, eentje die in mijn verzameling: Fietsen In Amsterdam Vanuit Mijn Raam Genomen een prominente plaats zal innemen.
Verder heb ik er geen gedachten over.
groetekus
Viktorrené

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *