Foto elke dag UMR 312: Denkfout


Dit is een van de langste schaduwen die ik ooit op een foto heb kunnen vastleggen. Maar in principe is het mogelijk nog langere schaduwen te vereeuwigen. Op de eerste plaats staat zijn schaduwhoofd er niet op, als ik het goed zie tenminste. En dan: het is nog lang niet de laagste zonnestand. Bij nader inzien maakt dat dus niks uit, als de zon opkomt staat hij natuurlijk altijd laag, aan de horizon n.l., dus werpt hij ook in de zomer lange schaduwen. Dat ik die denkfout maakte komt omdat de zon pas schaduwen werpt over de straat waar ik op uitkijk als hij voorbij een aantal gebouwen is. Hoe dichter we tegen 21 december aan zitten, hoe lager hij staat als hij dat punt bereikt. Dus hoe dichter tegen 21 december, hoe langere schaduwen ik kan fotograferen.
Vandaro.
Deze foto is trouwens van afgelopen donderdag, omdat ik op zondag, nu u dit leest dus, weinig tijd heb om een blogje te maken.
Vandaro.
Maar bovendien vond ik het wel een aardige foto.
groetekus
viktorrené

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *