Foto elke dag UMR 311: Handicap


Het is natuurlijk niet zo leuk dat je zo’n ding nodig hebt, maar je kunt er wel wat van maken. Het vehikel ziet er leuk uit met die felle kleurtjes en het heeft de charme van ouderwetse ingewikkelde technische instrumenten waar geen kunstmatig opgewekte kracht bij nodig is. Ik denk hierbij aan een sinasappelpers van verchroomd staal, of de ouderwetse fotosnijder die ik laatst bij het grof vuil vond. O ja en natuurlijk de Singer trapnaaimachine die ik jaren als decoratie in mijn huis heb gehad, die komt er wel heel dicht bij. Maar het meest lijkt het toch op de vliegende Hollander die je vroeger als kinderspeelgoed had. Dat was een karretje op vier wielen waarmee je door een hefboom op en neer te bewegen vooruit kon komen, ging nog behoorlijk hard ook.
Ik heb slechts vijf minuten gefotografeerd en maar van twee mensen foto’s gemaakt. Het is ongelooflijk maar die andere was ook een rolstoeler die er wat van maakt. Het leven met een handicap kan toch zeer de moeite waard zijn, als je maar accepteert dat het zo is en er niet over blijft zeuren.
groetekus
viktorrené

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *