Foto elke dag UMR 310: Opvoeden!


Ja leuk hoor, dat je me er even aan herinnert dat die Vijne Veestdagen er weer aan zitten te komen. Kreeg ik net weer zo’n zomers gevoel, kom jij het keihard verknallen. Heb je er zelf om gevraagd of is het je moeder die met dat kleurenboek aan kwam zetten? Ik denk het laatste. Wat voor opvoedkundige waarde mag dat dan wel niet hebben, op een terrasje in de zomer je dochter al met Sinterklaas bezig te laten zijn! Of er al niet genoeg leed in de wereld is! Kan je ze niet beter leren in het Hier en het Nu te leven, het is pas eind oktober. En dan zo’n kleurenplaat die je in moet kleuren!! Laat zo’n kind toch een fantasie-tekening maken. Nee hoor, alle vakjes mooi invullen, dan heb je een Sinterklaas die iemand anders al voor je getekend heeft. Dan neem je dus de fantasie van die tekenaar over. En als die nou nog iets bizonders had, die fantasie, nee die komt niet verder dan gewoon zo’n Sinterklaas die je ook op Sinterklaaspapier ziet. Had hem dan tenminste afgebeeld in een compromitterende situatie, dan had dat nog wat bij dat kind losgemaakt. En dan ook nog de geheel ingekleurde Sint ernaast als dwingend voorbeeld, je mag niet eens je eigen kleuren kiezen. Dus het resultaat moet wel een slap aftreksel van dat slappe plaatje worden. Wil je dan echt dat je kind een slaafs schoothondje wordt?
Prettige Feestdagen.
viktorrené

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *