Foto elke dag UMR 309: Opwaaiende zomerjurk


Om ongeveer één uur in de middag waaide deze zomerjurk op. Het was warm en de zon scheen toen nog, dus ik zou zeggen, reden voor een stralende lach en een vrolijk lied. Zelf had ik de hele dag “It’s summertime summertime sum sum summertime, summertime summertime sum sum summertime summertaaahahahahaaim” in mijn hoofd, maar deze vrouw niet. Diepe rimpels liggen als greppels tussen haar wenkbrauwen, de loopgraven van een even zinloze als verwoestende oorlog tussen wat ze van het leven verwacht en waar ze daadwerkelijk mee te maken krijgt. Gelukkig had ze nog wel de tegenwoordigheid van geest een zomerjurk aan te trekken, dus ze is wel op de hoogte van het wereldgebeuren anders had ze zich wel ingepakt conform het langjarige gemiddelde voor eind oktober. Maar ze weet van de opwarming van de aarde en misschien kijkt ze daarom wel zo zorgelijk: ze kan niet echt genieten van een zomerdag aan het eind van oktober omdat dat met de wereldwijde klimaatverandering te maken heeft.
Daar had ik nou vandaag helemaal geen last van. Mijn margrieten staan weer in bloei, ik heb een paar weken terug zomaar een takje witte vlinderstruik in de grond gestoken en dat heeft een nieuw takje geproduceerd, aarzelend komen een paar rozenknopjes toch nog uit, ik heb een enorme framboos kunnen oogsten en als het even meezit komen de knoppen van een van mijn hibiscussen ( mijn spellingscontrole geeft dit aan als fout en geeft als alternatief : “chilisausen) ook nog uit.
Geniet ervan.
Nu het nog kan!!!!!
viktorrené

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *