Foto elke dag UMR 215: insecten

foto

 

 

 

 

 

 

 

Maandagochtend 8.00 u. Het zijn vroegerds deze zomerse dagen. Deze man heeft met zijn stadstractorrretje zojuist een aantal kramen afgeleverd op de Nieuwmarkt. Ze worden nu opgebouwd. De groentenstal en de bloemenstal staan er altijd, of er nou een grote markt is of niet: ze staan langs de kant aan de oostzijde, vanaf de Waag.
Ik heb altijd een zwak voor voertuigen die voor een specifiek doel ontworpen zijn. Zo kan ik mijn lol wel op als ik op Schiphol ben: zoveel buitenissige vehiculen als je daar ziet zie je nergens bij elkaar. Of misschien op landbouwtentoonstellingen, maar daar kom ik zelden. Hier in de stad zie je ook af en toe zo’n insect voorbij knorren. Dit exemplaar is niet zo spectaculair, maar inderdaad slechts voor één ding geschikt. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat er iemand mee naar zijn tante in Osdorp gaat.

De fietstaxi’s zien er ook zo insectueus uit, daar heb ik laatst al eens een exemplaar van op dit blog gezet. Het was een nieuw soort, knalgeel, concurrent van de eerste lichting die al een jaar of drie niet meer uit het stadsbeeld is weg te denken. Ik herkende hem niet eens als zodanig, kwam er later pas achter dat het voor personenvervoer bedoeld was.
Zo, lekker snel, mag ook wel na gisteren.

Geniet, maar smeer onmatig.
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *