Foto elke dag UMR 198: Als je valt…….

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gevleugelde woorden of gevleugelde gezegden, van die uitspraken die je in bepaalde omstandigheden altijd doet en die om de een of andere reden altijd hun kracht blijven behouden. Of misschien wel krachtiger worden naarmate je ze vaker gebruikt, hun kracht op den duur meer aan de herhaling ontlenend dan aan de originaliteit van de eerste keer dat hij werd gedaan. Een goed voorbeeld is Cruyffs “elk nadeel hep z’n voordeel”, ook omgekeerd te gebruiken.

Toen ik deze prachtig geklede vrouw aan zag komen lopen moest ik meteen aan een van mijn oude gevleugelde gezegdes denken. Het veelvuldig gebruik stamt nog uit de tijd dat ik zong en in een close harmony groepje zat. Niet alleen vóórdat we optraden, maar ook te hooi en te gras tijdens repetities rolde altijd wel een keer een uitspraak van sonja Gaitskel, een oude Hongaarse balletchoreografe en indertijd een fenomeen, uit iemands mond als er weer eens wat misging. Uit te spreken met een vet Duits accent: fonetisch : als je falt, altsait wat fan make, maisjes ( als je valt, altijd wat van maken meisjes). Het was een nichtenkwartetje dus de uitspraak zat wel goed.

Prettige dag nog.
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *