Foto elke dag UMR 192: Persoonlijke ontwikkeling.

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdagmorgen, beetje omfloerste ochtendzon nog, en de dag begint als elke dag voor deze krantenjongen. Behalve de zondag natuurlijk, of zou hij de zondagtelegraaf ook rondbrengen? Elke dag hetzelfde patroon, zijn leven lang. Ik zie hem althans niet zo gauw iets anders ondernemen. Hij beheerst het Nederlands nauwelijks, kan de krant die hij rondbrengt niet makkelijk lezen. En dat hoeft ook niet. Hij moet alleen weten waar hij zijn vrachtje in de bus moet doen.

En toch is hij heel gelukkig. Hij kan er net van leven, kent veel mensen die in dezelfde omstandigheden verkeren en dat schept een warme band. Veel verwacht hij niet van het leven, maar dat maakt het wel zo makkelijk: hij neemt het leven zoals het op hem afkomt, en heeft daar veel plezier in, lacht wat af met zijn collega’s.
En persoonlijke ontwikkeling dan? Kan je dat afmeten aan de mate waarin je je leven vult met interessante ervaringen, leuke jobs, veel cultuur , spannende vakanties etc.

Groetjes
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *