Foto elke dag UMR: Zou het kloppen ?

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elke ochtend om 8.15 u. zie ik deze man op zijn ligfiets voorbijzoeven. Doordat ik zo intensief uit mijn raam aan het fotograferen ben ga ik mensen herkennen. Zo weet ik b.v. dat hij rond 18.00 u. weer terugzoeft. Hij gaat dus met de ligfiets naar zijn werk. Daar moet hij zich omkleden voordat hij begint, dus ik denk dat hij om 9.00 u. klaar moet zijn. Dat maakt het waarschijnlijk dat hij buiten Amsterdam werkt, want je gaat behoorlijk hard op zo’n fiets en hij heeft nog ongeveer een half uur voordat hij binnen moet zijn, dus ik schat dat hij in een van die moderne kantoorgebouwen bij de ArenA kantoort. Omdat dit geen stadsfiets is denk ik ook dat hij van buiten Amsterdam komt: Zaanstad of zo, dan loont het pas qua tijd om zo’n fiets te hebben, anders ben je sneller met de metro.

Hij is een jaar of 48, sportieve vader van twee kids van rond de twintig die nog thuiswonen, denk ik. Goede baan natuurlijk, heeft een flinke auto en pronte vrouw.
Ik heb hem een beetje klein in beeld om het insecteneffect te versterken, want dat roept het bij mij op: als ik het goed zie heeft hij zelfs een angel, of voelspriet.

Ik vind het zelf een prachtfoto, maar heb hem ook gekozen omdat ik ff wat met fietsen wil doen. Heb n.l. nog een heel mooie gemaakt vanochtend, van een hondje met een man aan een lange uitrolriem. Maar dat hondje fietste niet. Ik heb nu drie keer achter elkaar een fiets, en dat is eigenlijk wel weer genoeg, anders roest je weer vast. Dus als er morgen een leuk insect voorbijfietst én een hond met man of vrouw eraan vast, kies ik voor de laatste.

Groetjes
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *