Foto elke dag 187: De laatste keer!!

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik nog TV had miste ik altijd de goede programma’s: die waren er zo zelden dat ik mijn antenne daarvoor verloor. De druppel die de emmer deed overlopen was dat ik iets zag dat ik absoluut helemaal niet had willen zien: het doodschieten van een Grieks Cyprioot die een Griekse vlag probeerde te planten op het niemandsland tussen de beide helften op dat eiland. Sinds ik dat ding dus weggegeven heb, zo’n tien jaar geleden, heb ik ook niet meer het achterafgevoel dat ik iets gemist heb.

Zo’n druppel die een reeds bijna gevulde emmer doet overlopen was de wedstrijd die ik op een bevriende TV zag tussen het Nederlands elftal en Portugal. Ik zie zelden of nooit goede wedstrijden en ik vind ze altijd te hard, of beter gezegd: te onsportief. Het elkaar kaarten proberen aan te smeren, overdreven op overtredingen reageren, vallen waar je niet hoeft te vallen, elleboogstoten, kopstoten, doorgebroken spelers neerhalen, het slaan in het strafschopgebied bij hoekschoppen en ga zo maar door: ik wordt er kotsziek van.

Kortom, de emmer was al vol, nu stroomt hij over: ik ben voorgoed van voetbal genezen. Zelfs op papier mooie wedstrijden ga ik niet meer zien, de kans dat het inderdaad leuk wordt is nihil, en als het dan onverwacht toch goed is uitgepakt kan ik altijd nog naar www.uitzendinggemist.nl , maar als de spanning er af is lijkt me een mooi ballet toch interessanter.
Ik tuin er niet meer in. Voortaan goed ballet i.p.v. “voetbalpret”. Dit was de laatste keer.

Groeten
viktor

De foto, de laatste keer oranje, is van vanochtend 7.30 u.

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *