Foto elke dag 183: Oranje…. tot de Chinezen

foto

 

 

 

 

 

 

 

Het oranjedekzeil wordt aan de waterkant bij de sluis vastgemaakt: de bestrating aan weerszijden van de sluis wordt vernieuwd en ondanks de ons beloofde hete droge zomers en natte winters begint deze zomer tamelijk koud en dreigend nat, dus vandaar dat zeil. Ik vroeg mij af of het oranje van de werkkleding van gemeentereinigers, wegwerkers en dekzeilen een relatie heeft met onze geliefde vaderlandse koningskleur. Het oranje petje is in ieder geval een uiting van vaderlandsliefde: het is moeilijk te zien maar er staat HUP op. Tot nu toe helpt dat aardig, want het Nederlands elftal huppelt vrolijk door. Na het traditionele inzakken na een half uur kwamen ze het laatste half uur weer goed terug, zodanig dat ik dacht dat ze op een topploeg gingen lijken. Maar ja, het waren veel reserves hè, het probleem is duidelijk: wie stel je nu op, en pakt dat in het team goed uit. Van Nistelrooy heb ik b.v. niet gezien, en Kuyt speelde goed, om maar eens wat te noemen. Zijn er trouwens oranje petjes met HELP erop?
Enfin, deze oranjeklant is bij zijn gevaarlijke werk niet in het water gevallen, in tegenstelling tot die oranjeklanten die de Main indoken. En het Nederlands eltal is ook nog niet kopje-onder gegaan. Intussen regent het wel een beetje.

Groetjes
viktor

Ondertussen is het oranje zeil buiten gebruik gesteld en hebben de Chinezezen het overgenomen. Ik ben nog gaan vragen (ben de hele dag thuis) wat er op dat spandoek stond. Eerst begreep ik uit het abominabele Engels dat er “Chinese Macht” stond, maar later dat het de naam van een Chinese firma was. De Zeedijk is al Chinatown, de straatnaambordjes zijn ook in het Chinees. Zou de minister Kamp van de toekomst ook alle Chinese wensen opvolgen zoals aan alle Amerikaanse wensen wordt voldaan?

groetjes
viktor

foto

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *