Foto elke dag 165: Luie hond

foto

 

 

 

 

 

 

 

Deze honden zitten nooit achter de konijnen aan. Het is goed dat ze geen natuurlijke vijanden hebben want dan zouden ze het niet redden. Naast de fiets van het baasje lopen: alleen als de baas er zelf ook naast loopt, en niet te snel anders houdt hij het niet bij. Dus wil je met zo’n hond een afstandje afleggen dan zul je voor vervoer moeten zorgen voor de lieverd.

Het bevalt hem wel in zijn bakkie zo te zien, hoewel ik het moeilijk vind enige expressie in zijn gezicht te ontwaren, spreekt zijn lichaamstaal boekdelen. Lekker lui zijn, daar is hij op gefokt, dat kan hij goed, zich totaal afhankelijk laten verwennen. Lopen doet hij slechts in uiterste noodzaak, en ongelooflijk langzaam. Hier in de buurt wordt er ook eentje uitgelaten, voor mij zou het een lijdensweg zijn. Ik ben vrij vredelievend maar ik zou hem van ongeduld gaan schoppen denk ik.

Wie koopt zo’n hond? Misschien superactieve types als onthaastingstherapie. Blaffen kunnen ze volgens mij ook niet, veel te vermoeiend. Misschien is dat een reden: ik wil een hond die niet blaft, heeft u er een meneer de dierenspecialist?

Nou, het is in ieder geval geen hondenweer vandaag, geniet er maar van want je weet hoelang zoiets duurt. Kort.

Groetjes
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *