Foto elke dag uit mijn raam158: Zwarte weduwe?

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijf tellen zaten ze op het terras beneden, toen besloten ze dat het toch te koud was en gingen ze naar binnen. Drie vriendinnen van een jaar of zestig. Ik dacht dat het Amerikaansen waren. Deze vrouw is waarschijnlijk weduwe: ze heeft twee dezelfde ringen. Hoewel, bij nader inzien denk ik niet dat een man een trouwring met een diamantje erin draagt. Dus de mannen thuisgelaten, of gewoon niet getrouwd, wie zal het zeggen.

Erg veel lichamelijke arbeid hoeft ze niet te verrichten zo te zien: ze heeft erg lange nagels die vrijwel helemaal gaaf zijn, alleen van de nagel van de rechter wijsvinger is een stukje af. Dus het is mogelijk dat ze een kantoorbaan heeft.

Het zijn geen aangeplakte nagels, want die zijn effen en hier zie je duidelijk waar de nagel loskomt van het nagelvlees. Op de een of andere manier ziet het er toch enigszins onverzorgd uit, terwijl er toch geen viezigheid onder de nagels zit. Ik ruik tenminste niks. Ze maakt niet de indruk van een rijke weduwe, die kunnen er zo overdreven gesoigneerd uitzien. Nee, ik denk dat het een ongetrouwde werkende Amerikaanse is. Enigszins getint.

En geen terrassenweer vandaag dus. Er schijnen veel jonge ooievaars dood te gaan van de kou. En er is nog meer ellende in de wereld op dit moment, de aarde lijkt genoeg van ons te krijgen. Ik ga haar maar even vertroetelen in mijn tuin, misschien dat het een beetje helpt.

Groetjes
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *