foto elke dag 160 2: Kamp

foto

 

 

 

 

 

 

 

Tegen de gewoonte in een tweede vandaag: dit is de meneer die ons voor de tweede keer in een oorlog in het verre oosten stort. Hij wil daar onze beschaving brengen. I.p.v. een paar duizend soldaten kan hij misschien beter een Rembrandt schenken namens het Nederlandse volk. Daar kunnen ze dan iets van onze hoogwaardige cultuur van opsnuiven; als ze daarna nog zin hebben om te vechten kunnen ze dat tegen elkaar doen, dan kost het geen Nederlandse levens.

Maar goed, hij is dus geen Rembrandt aan het uitzoeken maar hij eet momenteel met Pechtold en een paar andere hotemetoten een paar lekkere hapjes in het Rembrandthuis. Via een cateringbedrijf werden die bij de buren uitgeladen. Een koelkast werd voor de deur gezet en daaruit werden de schalen een voor een via de kelder ter bestemder plekke gebracht. Het zag er smakelijk uit moet ik zeggen.

De chauffeurs staan buiten te blauwbekken.

Wat gaan we daar in Afghanistan toch doen? Denken we net zoals in Irak ons superieure systeem op te kunnen leggen aan mensen die een hele andere ontwikkeling hebben doorgemaakt, alsof je je eigen ervaringen aan iemand anders kunt overdragen? Hoe lang denk je daarvoor nodig te hebben meneer v.d. Kamp? Beetje dezelfde mentaliteit als toen we Ned. Indië niet los konden laten omdat die mensen hun eigen ontwikkeling niet mochten volgen omdat ze nog niet aan onze normen voldeden, met als gevolg de politionele acties, moordpartijen dus.

Kamp, betekent dat niet: strijd? Eet smakelijk meneer Kamp.

viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *