foto elke dag 159: Feest?

foto

 

 

 

 

 

 

 

Deze foto is vanmiddag om een uur of twee gemaakt, maar ik had nog geen tijd om hem te plaatsen, nu dus wel. Niet alleen de fiets is gepimpt maar de juffrouw die erop zit ook. Ze versiert alles en houdt van het leven, heeft savoir vivre. Kleur brengen in dit grauwe bestaan, het is eigenlijk ook een soort verdoving: je ziet de misère niet meer zo, maar hij is er nog wel.

Eigenlijk kun je zo’n opmerking niet maken als je zo’n kleurrijk figuur ziet. Ik keur het ook niet af hoor, in tegendeel, maar het komt zo bij me op. Je moet alleen uitkijken dat je door de versiering het feest niet meer ziet. De franje niet voor het feest aanzien, zou je ook kunnen zeggen. En wat is het feest dan, daar kun je een fikse boom over optuigen.
De bloemen zijn trouwens ook nep natuurlijk.

Of misschien is die fiets wel zo opvallend bewerkt dat hij daardoor niet gejat wordt. En die juffrouw zelf? Mensen die er heel opvallend bijlopen, of bijfietsen, hebben vaak veel bekijks maar weinig contact. Misschien zit dat er wel achter.

Groetjes
Viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *