Foto elke dag 155: Integratie of interpretatie??

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Integratie ten top: een moslima die met haar niet-moslim man naar de Rembrandttentoonstelling in het Rembrandthuis gaat. Met een Amsterdam-paraplu, die zíj ook nog eens vasthoudt. Het is maar interpretatie natuurlijk, want het kan ook gewoon een vriend zijn, hoewel dat bij moslims niet schijnt te mogen: een vrouw die met een vriend ergens naartoe gaat, zeker als ze vrijgezel is of getrouwd! Ze kan ook gewoon géén moslima zijn en een hoofddoekje op hebben tegen de regen, hoewel ik dat toch betwijfel.

Gisteren heb ik zo’n mevrouw gefotografeerd: net zoals mijn moeder als ze vroeger naar de markt ging, had zij er een op. Ik had hem bijna geplaatst en er een verhaaltje bij gemaakt over het verschil in hoofddoekjes. Je kon duidelijk zien dat het geen moslimaans hoofddoekje was, terwijl je toch bij de moslimdames grote verschillen ziet, net zoals bij de paraplu’s.

Daar had ik het trouwens gisteren nog over: hier weer een mooi ontwerpje. Ja er zit een zekere continuïteit in dit blok, een rode draad, vooral bij regenweer.
De foto is grofkorrelig wat een schilderachtig effect geeft, dat vond ik wel passen bij Rembrandt.

Maak er wat van vandaag.
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *