foto elke dag 154: Hart voor mijn hartje

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat bennu voor u beroep?

Parapludessinontwerper?

Ze moeten er zijn, maar ik ken er niet een.

Wel ex-stoffendessinontwerpers, maar dat is toch iets anders: het dessin voor een paraplu stelt toch zijn eigen eisen. Het moet big business zijn: behalve de effen zwarte en blauwe en de regenboogplu’s zie je bijna nooit dezelfde. Dat is mij vooral opgevallen toen ik een tijdje kapotte paraplu’s verzamelde om er “kostuums” van te maken.

Ik weet niet of mensen paraplu’s uitzoeken op dessin; je ziet dat dessin trouwens amper als ze ingepakt zijn, dus misschien doen ze ook maar wat in die paraplufabrieken. Misschien vragen ze wel meneer de Vries van de administratie als er weer iets nieuws moet komen, want die is zo handig op de computer. Als beloning krijgt hij elke keer twee paraplu’s met zijn ontwerp.

Maar de plu van de dame op de foto is natuurlijk wel klasse, goed ontwerpje meneer de Vries. Vast van haar man gekregen omdat hij zoveel van haar houdt. Niet dat dat er wat mee te maken heeft, maar hij wijst iets aan op de kaart van Amsterdam met zijn middelvinger. Toch eigenaardig.
Af en toe breekt de zon door, maar de paraplu wil nog geen parasol worden.

Groetjes
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *