dag 130 (30 april) Vroege vogels

foto

 

 

 

 

 

 

 

Zondagmorgen half acht. Vroeg op zonder vroeg te hoeven werken: ik kan dus eens rustig kijken wat er zoal op zondagochtend na een Koninginnedag gebeurt. Het is als in een tropisch regenwoud dat volgens de ecologische gids vol zit met heel bizondere vogels: je denkt dat je die, als in een vogelkooi, meteen voorgeschoteld krijgt: nee je moet geduld hebben en pas als je lang wacht en geluk hebt zie je er een paar. Ik heb tot een uur of negen uitgekeken op de jungle van Amsterdam en doe een greep: een trendy gekleed zwart stelletje, een hij en een zij, richting de stad uit, wankel op de benen maar niet echt dronken zwabberend. Een grote rozige man die ik wel eens op de markt zie staan en die enigszins wazig, stilstaand, kijkend, met een balletje stuiterend wel een kwartier rondzwalkte. Veel rondzwervend vuil nog maar de grootste rotsooi is al opgeruimd, hoewel er af en toe een afdeling van de stadsreiniging zijn specifieke taak komt verrichten, zoals het reguliere legen van de afvalbakken en de kliko’s.

De stoep van de terrassen is al vóór half acht schoongespoten, de rest nog niet maar daar wacht ik niet op, hoewel dat met de zon vaak mooie plaatjes oplevert. Een homostelletje, jong en mooi, veel goedgeklede junks, hondenuitlaters (ik weet niet wat voor spellingscontrole ik heb maar dit woord kent hij niet: hij suggereert “hondenuitbaters”, ooit van gehoord?) fietsers over de rijbaan om het glas te ontwijken dat vooral op het fietspad ligt, een vrouw die om half negen een kop koffie krijgt op het terras dat nog niet eens helemaal is opgebouwd, joggers, grijze meneren en mevrouwen die al op de stoep staan van het Rembrandthuis, enzovoort.

De drank wordt weer aangesleept, lege kratten worden weer mee terug genomen. Koninginnedag geweest of niet, het gaat allemaal gewoon door, alleen de hoeveelheden verschillen. Dit vond ik het mooiste plaatje, vandaar.

Terwijl ik dit zit te typen hoor ik een échte vroege vogel, een merel. Tussen het beton laat de natuur zich zelfs nog horen. Ik plaats dit blog pas om vier uur want ik wil de vorige nog even op de voorpagina houden.

Groetjes
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *