dag 129 (29 april) Koninginnedag

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wadend door de hopen afval en dronken mensen ontwijkend besloot ik, na mijn werk op weg naar huis, dat ik een van de foto’s die ik vanmiddag maakte van deze Hare Krishna’s op mijn blog wilde zetten. Veel foto’s uit mijn raam gemaakt van de dingen die je zoal op koninginnedag ziet, erg leuke ook daartussen, maar ik wilde toch het contrast laten zien.

Deze mensen staan voor het tegendeel van waar ze langs lopen. Hún oranje is de kleur van verzaking, onthechting. Ik heb het op internet even opgezocht en was het met veel dingen eens die ze daar vertelden. Ze wijzen b.v. bedwelmende middelen af omdat materiële substanties als drugs volgens hen onbruikbaar zijn voor spirituele bewustwording. We worden niet gelukkig van drugs, dat wordt hier in de Nieuwmarktbuurt trouwens ook buiten Koninginnedag aanschouwelijk gemaakt. Volgens hen moeten we het geluk dat al in ons zit blootleggen door onszelf te zuiveren. Dat gebeurt o.a. door geen andere schepsels te doden omdat ze die allemaal zien als spirituele wezens, ook de dieren, dus door vegetarisch te leven.

Er is vandaag veel gezopen, gesnoven en geroosterd maar of het veel zin heeft om zo tussen de koninginnedagvierders door te lopen: ik weet het niet. Ze worden denk ik toch als een leuke curiositeit gezien op zo’n dag, en dat kan juist contraproductief werken. Persoonlijk geloof ik meer in “onzichtbare” beïnvloeding. Iedereen heeft invloed op zijn omgeving, dus in mijn optiek kun je niet veel méér doen dan je met de “juiste” dingen bezighouden, dan straalt dat vanzelf door.

Overigens zijn jullie misschien nieuwsgierig naar de afloop van de territoriumoorlog: het stelletje jongens dat de bewuste plek vandaag bezette had een ongelooflijk negatieve uitstraling. Ze hadden zelfs bezettershelmen op: oranje voetballershelmen met de vorm van helmen van de Duitse Wehrmacht. Ik heb er een goede foto van maar wilde mijn blog er niet mee vergiftigen.

Groeten
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *