dag 126 (26 april) Opvoeding/kinderleed

foto

 

 

 

 

 

 

 

Koninginnedag dient zich al vroeg aan dit jaar: zondag zag ik al een groot afgetapet vierkant met middenin in kapitale letters”EVA” geschreven. Maandag bleek het door de stadsreiniging weggespoten. Dinsdag was zo ongeveer op hetzelfde plekje een stuk met krijt afgetekend met “BEZET”in het midden. Woensdag, gisteren dus, was een deel van “BEZET”weggehaald en was er een nieuwe tekst bijgekomen: “GA ONS PLEKJE INNEMEN IK NEUK JE TANTE VAN ACHTER”. Vandaag is een ongeveer negenjarig jongetje met een afwasborsteltje en een emmertje met sop die tekst aan het wegschrobben. Ik denk dat hij ernstig door zijn moeder is toegesproken. En dat hij niet geheel vrijwillig deze schoonmaaktaak op zich heeft genomen.

Het begint een beetje uit de hand te lopen met die fotografie: zit ik hier op een nagenoeg vrije dag met mooi weer uit mijn raam te hangen om foto’s te maken terwijl ik een tuin heb. Vanochtend gebeurde er ook iets in die trant: ik heb een klein vrijwillig schoonmaaktaakje waar ik vanmorgen naar onderweg was. Het is met de fiets 5 minuten van mij vandaan. Ik heb er een uur over gedaan: eerst de kranslegging van de hertog en de hertogin van Luxemburg gefotografeerd, met Balkenende en Cohen. Daarna, omdat ik óm moest rijden vanwege de afzetting op de Dam, kwam ik langs de bouwput van de metro aan het Rokin, en dat was zo prachtig dat ik daar ook nog twintig minuten heb staan fotograferen. En toen kwam ik te laat op mijn schoonmaakadresje: er was al een andere activiteit in de ruimte die ik voor mijn rekening neem. Terwijl ik me nota bene voorgenomen had om de metro niet meer te fotograferen: ik heb het eigenlijk met mijn tentoonstelling afgesloten.

Overigens: die hangt nog tot zondag in Scheltema (Koningsplein).

En nu ga ik het weer in.
viktor

PS En omdat hij zo mooi is zeer tegen de gewoonte in een tweede foto, ook vandaag genomen dus, het is prachtig fotoweer. Heb hem er toch weer afgehaald hoewel hij veel mooier is dan deze: wil het toch bij 1 per dag houden.

PS 2: ondertussen staat er op het betreffende stuk stoep in koeienletters “LUL” geschreven, ik houd u verder op de hoogte van deze kinderoorlog.

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *