dag 124 (24 april) Vogelgriep.

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe is het eigenlijk met de vogelgriep? Deze Japanse meneer neemt het zekere voor het onzekere: de vogelgriepepidemie in Nederland is volgens de Japanse media wel over zijn hoogtepunt heen maar je kunt nooit weten. Zijn vrouw, en trouwens het hele gezelschap waar hij mee is, draagt er geen. Misschien is hij ook alleen maar verkouden. Maar wat ook de reden is, deze preventiemaatregel heb ik nog geen Europeaan zien toepassen, het zijn altijd Aziaten. Misschien komt er een tijd dat wij er hier ook aan gaan geloven. Waarschijnlijk wordt het dan meteen verplicht gesteld, net als de autogordels op de achterbank, het identiteitsbewijs de fietsbel en het verplicht groeten.

Het is altijd een komisch gezicht als er Japanners langskomen: iedereen heeft een camera en verzint de meest interessante fotografeerstandjes, en dat geldt dan zowel de gefotografeerde als de fotograaf. Vervolgens doen ze allemaal wat de eerste verzonnen heeft.

Ook allemaal hoedjes op. Waarschijnlijk hebben ze in Japan gehoord dat de ozonlaag rond de noordpool bijna verdwenen is, en Denemarken ligt zowat op de Noordpool dus meteen na de landing de hoedjes op gezet.

Opeens besef ik dat ik helemaal niks van Japan weet. Hoe Nagasaki t.o.v. Tokio ligt, waar Tokio überhaupt ligt. Interesseert me eigenlijk ook niks. Eigenlijk weet ik niet eens waar Enschede ligt. Eigenlijk weet ik helemaal niks. Rijden ze nog links in Japan?

Tijd voor koffie, groetjes
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *