dag 83 (14 maart) stoeptegels

foto

 

 

 

 

 

 

 

 

Op verzoek van Voordaan heeft de gemeente Amsterdam de stoeptegels in mijn straat van een kleurtje voorzien. Ze vragen of het zo naar wens is, en dat terwijl de verkiezingen al voorbij zijn. Ik zeg: ik zal het Voordaan vragen, maar wees gewaarschuwd: ze is nogal kritisch. Ik wist trouwens niet dat de invloed van een Volkskrantblogger zover reikte.
Ik ging er tot nu toe van uit dat de mensen die ik fotografeerde juist beter uitkwamen als de achtergrond neutraal was, zoals je vaak bij portretten ziet, maar ik moet zeggen, dit ziet er toch ook niet slecht uit. Als ik het even zelf mag zeggen natuurlijk.

Dit meisje stapt op voorbijgangers af om ze een aantal vragen te stellen; het antwoord dat ze krijgt schrijft ze op een blocnote. Ze lijkt trouwens een beetje op Femke Halsema, is ook heel bevlogen bezig. Wat zou ze vragen? Ze wijst bij de eerste vraag naar het stedelijk landschap achter haar en een assistente, minder exotisch gekleed, maakt dan een foto van dat landschap vanwaaruit het vraaggesprekje plaatsvindt en noteert dat. Want de ondervraagden zelf worden gek genoeg niet gefotografeerd. Ze hebben een doelgroep want veel mensen lopen langs maar die worden nauwelijks bekeken, en dan ineens spreken ze iemand aan die overduidelijk dus in het plaatje past. Ik denk dat het toeristen zijn, een toeristisch onderzoek dus? Eigenlijk vind ik het daar de types niet voor: meer kunstenaars in opleiding. Als ik gegeten heb en ze zijn er nog ga ik het vragen, dan vul ik dit verhaaltje aan.

Groetjes
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *