dag 8

foto

 

 

 

 

 

 

 

Het stikt van de toeristen in Amsterdam: ik ben net al bijna tegen een McBikester opgebotst die links reed. Tegen woordig heb ik daar geen last meer van, net als scheurende taxichauffeurs of rechtsafsnijdende vrachtwagens; behalve dat ik dit soort dingen als natuurverschijnselen zie (op Katrina kan je ook niet kwaad worden, wel over het feit dat ze er was en vooral dat ze dit jaar haar hele familie erop uit liet trekken, maar dat is een ander verhaal), zie ik het vantevoren vaak aankomen, dat scheelt enorm. Deze foto is dus een toeristenstelletje dat de kaart van Amsterdam aan het bekijken is, en daarna meteen rechtsomkeer maakt.

Er stond een rij van 100 meter bij het Anne Frankhuis te blauwbekken, Anna moest eens weten. Zelfs in het café waar ik ‘s-ochtends regelmatig koffie met krant nuttig was het opvallend druk: ik moest het zelfs eerst met een andere krant doen. Op de helft kwam mijn krant vrij (ja inderdaad, niet omdat ik dit weblog heb, maar toch).
Ik zie dat er af en toe mensen op dit blog klikken, leuk. Maar het gekke is dat als niemand het zou doen ik toch door zou gaan. Ik ben iemand van vaste gewoontes is me weer eens gebleken. Maar wel goede gewoontes, en dit is er een van, vind ik, zolang als het duurt, dat ook weer wel.
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *