dag 7 witte kerst

foto

 

 

 

 

 

 

 

Tot hoever kun je gaan: vijfde kerstdag is toch echt over de top, maar derde kerstdag klinkt nog wel enigszins, hoewel…de feestkleding is weer opgeborgen en het menu weer normaal. Dus komt dit nou in de boeken als witte kerst of niet? Niet dus. Daarom vind ik ook dat je na 1 januari eigenlijk geen gelukkig nieuwjaar meer hoeft te wensen: op de eeuwigheid is een paar dagen onmeetbaar dus voor hetzelfde geld kan je dan een maand aan het wensen blijven, dus 1 januari en verder niet. En geen witte kerst dit jaar dus. Zo.

De sneeuwpret is vandaag maar van korte duur, het meeste is nu, 13.00 u. , al weer gesmolten. Deze jongeman kon een kwartiertje geleden nog wel wat bij elkaar schrapen. Dat gooien van ballen, waar komt dat toch vandaan. Misschien zit het in onze genen net als bij dat hondje van eergisteren. Een overblijfsel van ons gedrag in de ijstijd. Elke dag sneeuw, volgens mij moet sneeuwballengooien toen een olympische sport geweest zijn, net als nu in deze tijd van opwarming van de aarde het beach-volleybal. En over twintig jaar reddingzwemmen.
prettige dag nog.
viktor

Dit bericht is geplaatst in Uit mijn raam -VKBlog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *